Quantcast

Ημαθία-Κιλκίς: Τρεις συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων

Στη σύλληψη τριών ατόμων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων σε ισάριθμες διαφορετικές περιπτώσεις, προχώρησαν αστυνομικοί στην Αλεξάνδρεια του νομού Ημαθίας και στο Κιλκίς, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που διενήργησαν για την καταπολέμηση της χρήσης τους κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας ανήλικος ημεδαπός, καθώς στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 96 κροτίδες και τέσσερα είδη πυροτεχνίας. Επίσης, συνελήφθη η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο που έγινε σε όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις κροτίδες και ένα μαχαίρι.

Επίσης, συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς, ένας ανήλικος ημεδαπός, καθώς στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά κροτίδες.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία, οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε, όπως και η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά τη περίοδο του Πάσχα.

Από την Αστυνομία, συστήνεται να αποτρέπονται τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους, να ενημερώνονται για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού και να μην τους επιτρέπεται να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, καθώς κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

«Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία.