Quantcast

Ο πραγματικός αντίκτυπος της απιστίας στα παιδιά και την οικογένεια

Σε μια εποχή που βλέπουμε αμέτρητα ζευγάρια να διαλύουν τις σχέσεις και την οικογένειά τους λόγω μιας απιστίας, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι πραγματικά αφήνει ένας χωρισμός στα πιο αθώα θύματα μιας τέτοιας ιστορίας: τα παιδιά.

Ο Βρετανός γιατρός, δημοσιογράφος και συγγραφέας Max Pemberton μοιράζεται μέσω της Daily Mail τη δική του εικόνα γύρω από το φαινόμενο αυτό. Ξεκινά περιγράφοντας μία από τις χιλιάδες ιστορίες των celebrities που καταλήγουν σε χωρισμό έπειτα από μια απιστία και αφού έχουν δημιουργήσει μια φαινομενικά ευτυχισμένη οικογένεια, για να καταλήξει στη δήλωση: «Τελικά, έχω περιορισμένη υπομονή με την ερωτική απιστία».

Αποδεχόμενος τον κίνδυνο τα λεγόμενά του να φανούν παλιομοδίτικα στην εγωκεντρική εποχή της σύγχρονης κοινωνίας, ο Δρ. Pemberton υποστηρίζει πως υπάρχουν καταστάσεις όπου οι άνθρωποι θα πρέπει να βάλουν τις δικές τους σαρκικές επιθυμίες και τις εμφανείς συναισθηματικές τους ανάγκες σε δεύτερη μοίρα, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους έχουν συναισθηματική σταθερότητα στο σπίτι.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο Oloygeia.gr