Quantcast

Τα 9 πιο υγιεινά ψάρια και θαλασσινά για να φάτε τη Μεγάλη Εβδομάδα

Με τη Μεγάλη Εβδομάδα να ξεκινά, οι περισσότεροι άνθρωποι που νηστεύουν αναζητούν επιλογές για να αντικαταστήσουν το κρέας με άλλα, νηστίσιμα τρόφιμα. Και εδώ μπαίνουν τα θαλασσινά.

Μπορεί οι πιο «αυστηροί» με τη νηστεία να απέχουν και από τα ψάρια και να καταναλώνουν μόνο όστρακα και μαλάκια, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που ενδίδουν στην απόλαυση ενός ψαριού. Ποιες επιλογές ψαριών και θαλασσινών υπάρχουν λοιπόν και ποιες είναι οι πιο καλές για την υγεία μας;

Τα θαλασσινά είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται στα ψάρια, τα μαλάκια, τα καρκινοειδή και τα εχινόδερμα. Τα θαλασσινά, όπως ο σολομός, τα μύδια και τα στρείδια, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη, Β12, σίδηρο, σελήνιο, ψευδάργυρο και βιταμίνη D, πολλά από τα οποία τείνουν να είναι χαμηλά στις σύγχρονες δίαιτες.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο oloygeia.gr